Masło extra

Producent: Sobik

O produkcie: O wyższości masła nad margaryną nawet nie będę się rozpisywała bo sprawa jest oczywista. Warto zwrócić jednak uwagę, że masło masłu nie jest równe. Najlepsze masło to, takie które zawiera 82% tłuszczu i więcej, czyli masło extra. W sprzedaży są równie dostępne masła delikatesowe, wyborowe oraz stołowe. Te ostatnie są najsłabsze ponieważ zawierają tylko ok 73% tłuszczu. Masło jest zdrowe i w rozsądnych ilościach można go spokojnie jeść. Unikać go tylko powinny osoby mające podwyższony cholesterol, miażdżycę, cierpiące na nadciśnienie lub z problemami krążenia krwi. Zastanówcie się zanim kupicie masło smakowe, po pierwsze ich skład bywa daleki od poprawnego, a ich cena jest w moim odczuciu nieadekwatnie wysoka. Lepiej dodać tarty czosnek i wymieszać go z maseł, aby delektować się pysznym masłem czosnkowy. Nie dajcie się również nabrać na miksy masła i margaryny i inne masłopodobne smarowidła. Ja wybrałam masło extra mini czyli osełeczkę górską z firmy Sobik.

Skład: zawartość tluszczu 82%.

Sobik - Masło extra
Dodano: 31 sierpnia 2015
Źródło zdjęcia: Zdrowa Lista Zakupów
Polskie